top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Ästad Vingård kandidat till Stora Turismpriset 2021

Uppdaterat: 28 sep. 2021”Ästad Vingård har på ett hållbart och innovativt sätt utvecklat verksamheten från en bondgård till en fulländad hållbar besöksnäringsverksamhet med attraktiva upplevelser inom SPA, vin & mat, konferenser och aktiviteter. Man har skapat en mängd arbetstillfällen och är ett föredömligt exempel på att det går att skapa attraktiva och lönsamma besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden”. Detta är bakgrunden till att Region Halland och destinationerna i Halland nu gemensamt nominerat Ästad Vingård som kandidat till Stora Turismpriset 2021.


Inför årets utdelning av Stora Turismpriset har Region Halland och destinationerna i Halland gemensamt nominerat Ästad Vingård som Hallands kandidat. Företaget har utvecklats från en bondgård till en fulländad hållbar besöksnäringsverksamhet med attraktiva upplevelser inom SPA, vin & mat, konferens och aktiviteter. Man har navigerat rätt under pandemin och har varit så gott som fullbokade hela 2020 och 2021. Under VD Daniel Carlssons ledning fortsätter satsningen med ny exklusiv restaurang, utökad vinproduktion och planer på nya hotellrum. ”Ästad Vingård är ett föredömligt exempel på att det, med kreativitet och entreprenörskap, går att skapa attraktiva och lönsamma besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden. Halland har fantastiska förutsättningar inom matproduktion och måltidsturism. Ästad Vingårds växande vinproduktion och satsning på nya Restaurang Äng, med sikte mot minst en stjärna i Guide Michelin, är en viktig profilbärare för hållbar livsmedelsproduktion och måltidsturism och förstärker Hallands profil som en attraktiv matdestination”, säger Helene Andersson, ordförande Tillväxtutskottet Region Halland. ”Ästad Vingård är en viktig arbetsgivare i Varbergs kommun. Företaget har nästan 130 anställda och de fortsatta satsningarna på ny restaurang, fler hotellrum och en större vinproduktion kan innebära upp till ett 50-tal nya tjänster inom de närmaste åren. Ästad Vingård förstärker också bilden av Varberg som en komplett destination med både en fantastisk kust och ett attraktivt inland med högkvalitativa upplevelser”, säger Martin Andersson, Näringslivsdirektör i Varbergs Kommun. Stora Turismpriset delas ut för 28:e året. Det går till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Med priset vill man lyfta innovation, samverkan och hållbarhet som viktiga fokusområden för besöksnäringens utveckling i Sverige. Varje år delas priset ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en av de regionalt nominerade kandidaterna efter en regionalt utformad nomineringsprocess. Vinnaren utses den 24 november. Priset delas ut i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens i Stockholm.


 

Har du något att berätta om Sveriges Restaurangbransch, gastronomi, turism eller Besöksnäring?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det här!


12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page