Ett av Martin & Serveras viktigaste hållbarhetsmål är att halvera matsvinnet till 2025. Som ett led i arbetet med att minska svinnet doneras varor till flera välgörenhetsorganisationer. Under 2021 fick de totalt 109 ton varor att använda i sitt hjälparbete.
Totalt donerades 109 ton varor till organisationer som arbetar med människor som behöver hjälp och stöd. Martin & Servera donerar varor till Stadsmissionerna i Stockholm, Västerås, Umeå och Uppsala samt till Räddningsmissionen i Göteborg och Hela människan i Norrköping.
"- Vi samarbetar med flera hjälporganisationer. Under 2021 skänkte vi rekordmycket varor till dessa organisationer" säger AnnaLena Norrman.
Andra aktiviteter för att minska matsvinnet
Digitala lösningar där kunderna kan hjälpa till att rädda varor
Klokt sortimentsbyggande – varorna kunderna behöver, men helst inte för många varianter på lagerhyllan
Ständigt arbete med att trimma prognoser och inköpsvolymer
God kontroll vid varumottagning
Varsam hantering av varor i lager och vid transport
Daglig uppföljning och inventering av varor som behöver säljas ut
Utbildningar och inspiration hur våra kunder kan minska svinnet i sin verksamhet
"- Att vi använder resurser i form av råvaror och energi för att producera och transportera livsmedel som sen aldrig används – det är rent vansinne" säger AnnaLena Norrman, hållbarhetschef på Martin & Servera.
Martin & Servera medverkar också i flera branschgemensamma projekt i syfte att minska matsvinnet genom hela livsmedelskedjan, bland annat Samarbete för minskat matsvinn. Utöver det pågår dialog med både kunder och leverantörer om vad vi gemensamt kan göra för att minska svinnet.
Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Comments