top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Champagne som resmål: 7 nycklar till den lyckade Champagneresan

Uppdaterat: 11 feb.

Champagne; En mosaik av vacker natur, dedikerade entreprenörer och lokal gastronomi.

Utöver detta finns mycket att upptäcka utanför vinfält och köksgrytor.


Med Jens Nyström på Dryckesevent.se - bördig från Dalarna och uppvuxen nästgårds med Gunde Svan - är det inte särskilt långsökt att leverera 7 nycklar till hans privata guldkorn i sann Fångarna på Fortet-anda.


"Champagne tillhör ett av mina toppresmål i vinvärlden" säger Jens som även anordnar Vinresor flera gånger per år och där täta besök till just ett av världens mest kända vinregioner är frekvent återkommande med Champagnekännaren Matteo.


Här kommer Jens lista utan inbördes rangordning till 7 nycklar som gör din Champagnresa till ett vinminne för livet!Bollinger Champagne - en av de äldsta champagnehusen med en idag världsberömd champagneproduktion.


Börjar du din resa här får du hela Champagnes tillverkning på ett bräde. De tillhör de större husen men familjekänslan och personligheten lever kvar. Gästvänligt, informativ och till sist oerhört goda buteljer.


🗝️Perching Bar trädbaren i Verzenay


Ett grönskande ställe mitt i ett naturreservat strax utanför Verzenay där du njuter Champagne och snitttar på hög höjd. De har även tree-houses där du kan övernatta och höghöjdsbanor för den äventyrslystne besökaren.

 

🗝️Båttur på Marne floden


Njut av gammaldags flodbåt med Början i Cumiers och glid sakta längs vattnet och se vingårdar och byar glida förbi. Turen tar dig ända in till Epernay samtidigt som du avnjuter lunch eller middag kryddat med ett par glas Champagne

 

🗝️Ett besök hos småodlaren RH Coutier med provning i trädgården


Kompromisslöst, hållbart och nära till naturen och människan med mycket värme och enorm kunskap delar Antoine och hans föräldrar med sig av sina kunskaper, sin vackara gård och källare. Detta är en essans av Champagne långt bort från de stora husen.

 


Lunch på vackra terassen vid Royal Champagne and SPA. En utsikt som är lika hänförande som Champagnen i glasen.

🗝️Lunch på terassen Royal Champagne and Spa


Insprängd i bergsluttningen vid kanten av vingården ligger detta lyxhotell. Den skönaste platsen är på den enorma terrassen med utsikt mot vingårdarna. Här råder lugn och stillhet. Inta görna deras prisvärda 3 rätters luncher, gärna med ett dryckespaket med ädla bubblor.

 


Ett urval av goda Champagner hittar du på Champagneresan. Några champagneflaskor lär helt klart vara nya bekantskaper.

🗝️Den lilla familjeägda gården Chapuy


Denna Champagnepärla drivs av mamma och döttrar i Grand Cru byn Oger. Boka gärna deras ”mormors lunch med rustika traditionella rätter" från området till deras egen Champagne.


🗝️ Hautvillers Dom Perignons hemby uppe på kullen ovanför Epernay


Klostret finns fortfarande kvar och byn andas medeltida känsla. Stanna gärna lite längre än en förmiddag. Små gränder, vinbarer, mysiga kvarterskrogar trängs med champagnehus och vacker utsikt.Vill du göra drömresan till Champagne tillsammans med Jens och Matteo?


Nu har du chansen att uppleva Champagne, dess vingårdar och alla Champagnepärlor på nära håll med två riktiga Champagneälskare och Champagnekännare som reseguider! Läs mer om "Champagne - en resa med Guldkant" som utgår från Linköping den 23:e april 2024.


Program-Champagne-2024
.pdf
Ladda ner PDF • 570KB


Besök Champagne med Dryckesevent.se - läs mer här.

Om Jens Nyström på Dryckesevent.se


Jens Nyström har varit nyfiken på smak och doft sedan barnsben. Det har tagit honom på en resa från föräldrahemmets grytor via finkrogarnas hovmästarpulpeter, restaurangchefsjobb och vingårdar till att i dag driva Dryckesevent. Äventyret fortsätter och nu kommer 20 års samlade erfarenheter och kontakter till nytta i provningar, resor och utbildningar. En stor drivkraft är att få dela med sig av kunskaper och erfarenheter och på så vis låta andra människor få dela passionen för dryck och mat.


54 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page