top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Donerar en halv miljon till jordbävningsdrabbade - uppmanar restaurangbranschen att agera

Restauranggruppen bakom Basta-restaurangerna donerar till de jordbävningsdrabbade efter skalven den 6 februari i Turkiet och Syrien. Bidragen har gemensamt samlats in från Bastas medarbetare, gäster och samarbetspartners. Det insamlade beloppet donationer har Urban Italian Group därefter dubblat. Basta uppmanar nu sina branschkollegor att bidra och agera med målet att öka medvetenheten om händelsen och hjälpa de drabbade."- Behovet av humanitär hjälp är akut i Turkiet och Syrien där 6–8 miljoner människor blivit hemlösa över en natt. Det enorma mänskliga lidandet som uppstått i regionen skriker efter omvärldens hjälp och det är tillsammans som vi kan hjälpa till och göra skillnad. Desto större vi blir som koncern, desto större blir vårt ansvar, och så även våra möjligheter att påverka. Just välgörenhet har alltid varit en viktig sakfråga för oss och vi är stolta över att vara med och bidra till en bättre morgondag via de organisationer som vi samarbetar med" säger Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group.


Insamlingen påbörjades fredagen 10 februari då medarbetarna från Basta-restaurangerna beslutade sig för att donera hela dagens dricksbelopp. Det var starten till ett större insamlingsinitiativ i form av en swishinsamling och bidrag från flera av Bastas samarbetspartners.


Det insamlade beloppet är i dagsläget totalt 250 000 kronor som Urban Italian Group därefter har dubblat till 500 000 kronor.

"- Det är klart det blir lite extra känsligt när jag och många av våra medarbetare har ursprung från den drabbade regionen. Man sätter saker och ting i perspektiv och förstår hur priviligierade vi är som har fått alla dessa fantastiska möjligheter i det svenska samhället, men i samma andetag inser man att det lika gärna kunde ha varit en själv under rasmassorna. Den instinkten får mig att känna ett personligt ansvar att använda min röst och mitt nätverk till att bidra och jag kommer personligen se till att alla våra donationer når direkt fram till de mest drabbade" fortsätter Brazer Bozlak.


Med det här initiativet önskar Basta och Urban Italian Group att restaurangbranschen engagerar sig i att bidra och hjälpa de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien.

"- Jag uppmanar mina branschkollegor att göra vad de kan. På samma sätt som världen slöt upp och tog ett gemensamt ansvar för Ukraina så behöver vi nu hjälpa de utsatta jordbävningsdrabbade att kämpa sig igenom det här" avslutar Brazer Bozlak.

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page