Restaurangbransch.se
Första deltävlingen i Årets Kock 2022 är klar
Uppdaterat: 1 dec. 2022
Den första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och tävlingsledare Viktor Westerlind de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 14-15 juni på Stockholms hotell- & restaurangskola.

Följande kockar går (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen i Årets Kock:
Björn Glans, Stiftsgården Åkersberg, Höör
Joakim Kjaerkner, Brasserie Du Sud, Ystad
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Anton Kardell, Human, Göteborg
William Brittsjö, Restaurang Etoile, Stockholm
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Jim Florin, Den Gyllene Abborren (Toftaholm Herrgård), Vittaryd
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Fylkinge
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
Mattias Göransson, High court Malmö – Restaurang Ivar, Malmö
Oskar Persson, Restaurang Publiken, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Varberg
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Magnus Åkerström, Teaterbaren, Stockholm
Emma Fyman, Två Skyttlar, Kinna
Jessie Sommarström, Urban Deli, Stockholm
Pontus Lindgren, Omaka, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Marcus Bortheiry, Bang Matbar, Göteborg
David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, Stockholm
Wael Abdulkader, Grand Hotell i Lund
Viktor Thulin, Matrummet, Lund
Ola Wallin, Hällsnäs Hotell och Restaurang, Göteborg
Carl Jonsson, Vilda Restaurang, Göteborg
"- Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det märks. I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn att utse de 24 kockar som nu gått vidare till kvaltävlingen" säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2022. På plats Restaurang Aira fanns också Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg.