top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Första deltävlingen i Årets Kock 2022 är klar

Uppdaterat: 1 dec. 2022

Den första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och tävlingsledare Viktor Westerlind de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 14-15 juni på Stockholms hotell- & restaurangskola.



Följande kockar går (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen i Årets Kock:


Björn Glans, Stiftsgården Åkersberg, Höör

Joakim Kjaerkner, Brasserie Du Sud, Ystad

Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna

Anton Kardell, Human, Göteborg

William Brittsjö, Restaurang Etoile, Stockholm

Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm

Jim Florin, Den Gyllene Abborren (Toftaholm Herrgård), Vittaryd

Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Fylkinge

Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm

Mattias Göransson, High court Malmö – Restaurang Ivar, Malmö

Oskar Persson, Restaurang Publiken, Stockholm

Martin Anneflod, Spiseriet, Varberg

Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm

Magnus Åkerström, Teaterbaren, Stockholm

Emma Fyman, Två Skyttlar, Kinna

Jessie Sommarström, Urban Deli, Stockholm

Pontus Lindgren, Omaka, Stockholm

Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland

Marcus Bortheiry, Bang Matbar, Göteborg

David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, Stockholm

Wael Abdulkader, Grand Hotell i Lund

Viktor Thulin, Matrummet, Lund

Ola Wallin, Hällsnäs Hotell och Restaurang, Göteborg

Carl Jonsson, Vilda Restaurang, Göteborg


"- Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det märks. I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn att utse de 24 kockar som nu gått vidare till kvaltävlingen" säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2022. På plats Restaurang Aira fanns också Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg.