top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Här är alla vinnarna på Stellagalan 2021

Stellagalan är Change innovators med jämställdhet inom gastronomin som mål. För fjärde året i rad koras - pristagare inom nio kategorier på galan som egentligen inte borde behövas. Samtliga nominerade och vinnare är utvalda av kvinnliga förebilder inom svensk gastronomi. På så sätt synliggörs de mest meriterade och kompetenta kvinnorna. Samtidigt som Stellagalan förenar nytta med nöje och njuter av glitter & glamour, bygger vi broar och vidgar vårt nätverk.


"- Stellagalan kan se att det skett en förändring inom branschen och att vårt arbete har bidragit till att kvinnor syns i fler sammanhang. I år är vi speciellt stolta över den geografiska spridningen och mångfalden hos de kompetenta vinnarna" säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan AB.


Här är listan på Stellagalans alla vinnare 2021.

Du kan så klart också titta på hela galan på via sociala medier bland annat på eventet på Stellagalans Facebook sida.

Stellabagare 2021 Sara Wennerström, Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge

"Hon är journalist, bagare och landsbygdsentreprenör som byggt upp ett lönsamt kvalitets-mecca. En föregångare som knäckt den mycket svåra nöten att förena omutligt krav på kvalitet med hållbarhet i alla led."

Stellabartender 2021 Josefine Thorén, Bar Bruno, Göteborg

"Hon har en gnistrande kreativ kraft, bubblande energi, gör spännande fermenteringsprojekt, infusionsexperiment samt utforskar nya cocktailkontinenter. I hennes bar blir gästen alltid upplyst, både av kunskap och enstrålande personlighet."

Stellakock 2021 Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter, Örnsköldsvik

"Med fingertoppskänsla driver hon hållbar svensk gastronomi framåt.Skogens bär, svampar, örter och lokala godsaker gör hennes meny tydligt inspirerad av det moderna nordiska. En bra bit från Stockholms gator hittar vi denna kloka och kunniga kock och vi tipsar därför gärna om att besöka denna norrländska pärla."

Stellakonditor 2021 Frida Antonsson, Ritz konditori, Sölvesborg

"Hit vallfärdar fikasugna från hela Sverige och vår vinnare förvaltar kärleks fullt den svenska fikakulturen. Både på ett traditionellt sätt men samtidigt med en modern tvist. Hon visar att man med kvalitetsmedvetenhet, kunskap och skönhet kan sätta en mindre ort på kartan."

Stellamedia 2021 Jennie Walldén, frilans Malmö "Vår vinnare håller sig ständigt aktuell och besitter en förmåga att förmedla och sprida matglädje. Genom sociala medier, matlagningskurser, pedagogiska guider, kokböcker och den nya podden inspirerar hon en ständigt växande, matglad följarskara. Hon är alltid aktuell samt, hittar nya vägar och nya smaker."

Stellamentor 2021 Natasha Hodzic Jansson, Fredrik på landet, Täby/Stockholm

"Med empati, värme, tålamod och tydlighet visar vår vinnare vägen framåt.En omtyckt och sann förebild, en välutbildad kock som både tävlat i Culinary Olympics och arbetat som måltidsstrateg. Som utbildar och inspirerar kockar både inom förskola och grundskola. Med gediget arbete, positiv ledarstil samt respekt för sina medarbetare är hon en sann Stellamentor."


Stellaservis 2021 Sarah Lindstrand Mboge, Svartsö krog, Stockholm

"Med service ut i fingerspetsarna är hon en följsam kameleont som läser av sina gäster på ett finstämt sätt. Genom pedagogisk humor öppnar hon upp för en mat-och dryckesupplevelse med nya möjligheter. Hon har ett otroligt engagemang både i och utanför krogen. Hon besitter även ett driv att skapa förändring, våga lyfta viktiga frågor och pusha andra till att ta ansvar."

Stellasommelier 2021 Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

"Om vi lägger ihop den hjärtliga stämningen, härliga atmosfären och den underbara miljön till den otroligt dynamiska vinlistan som hon byggt upp, får vi en svårslagen vinnare. Hon levererar vin på ett avspänt, internationellt sätt, är otroligt vetgirig och kompetent. Hit vallfärdar många av hennes kollegor men även intresserade vinmänniskor för att både jobba, uppleva och inspireras."

<