top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Här är Tävlingsgruppen för Årets Kock 2022Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2022 är Viktor Westerlind (Årets Kock 2009 & Operakällaren), Karin Fransson (kockprofil och före detta ägare av Hotell Borgholm), Sebastian Gibrand (Bocuse d´Or representant & Gibrands Gastronomi) samt Elvira Lindqvist (Restaurang Oxenstierna). Viktor Westerlind är, som tidigare kommunicerats ny tävlingsledare.


Tävlingsgruppen som utformäar Årets Kock 2022 är n stark tävlingsgrupp som tillsammans besitter stor kunskap och har lång erfarenhet av att driva svenska gastronomi framåt. Jag ser mycket fram emot, att tillsammans tävlingsgruppen, utforma tävlingsmomentäen för Årets Kock 2022" säger Viktor Westerlind, tävlingsledare för Årets Kock 2022.


Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.


-"Det känns väldigt roligt att få med Karin Fransson i tävlingsgruppen. Karin är en förebild i branschen och har varit med och utvecklat svensk gastronomi under många år men också utbildat flera av Sveriges mest meriterade kockar. Med Sebastian Gibrands tävlingserfarenhet, och Elvira Lindqvists kunskaper om hållbart mathantverk, har vi fått fram en mycket kompetent tävlingsgrupp som kan vara med och utveckla tävlingen ytterligare" säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.


Tävlingsgruppen för Årets Kock 2022


Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och är kökschef på Operakällaren. Han har tidigare arbetat på stjärnkrogarna Aira och Frantzén. Viktor är ny tävlingsledare för Årets Kock, han efterträder Tom Sjöstedt.


Karin Fransson drev Hotell Borgholm framgångsrikt i många år och har varit en drivkraft i att utveckla svensk gastronomi genom åren. Karin har suttit i Årets Kock jury vid ett flertal tillfällen. Varje år delas Karin Franssons mentorpris ut i syfte att lyfta fram mentorer och förebilder som främjat kvinnliga kockar.


Sebastian Gibrand, tog VM silver i Bocuse d’Or 2019 och kom på en femte plats i Bocuse d’Or 2021. Sebastian har suttit i Årets Kock jury vid ett flertal tillfällen. Han driver egen konsultverksamhet idag.


Elvira Lindqvist, är kökschef på nystartade Restaurang Oxenstierna. Hon var tidigare kökschef på Fotografiska. Elvira blev Årets Stellakock 2020.Om tävlingen Årets Kock

Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.

Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.


För mer information: Andreas Stenberg, VD Årets Kock AB, 0709-242157, andreas.stenberg@aretskock


 

Har du något att berätta om Svensk Gastronomi?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.

111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page