• Restaurangbransch.se

Hållbar och Klimatsmart Mat - Distansutbildning för Restaurangpersonal

Uppdaterat: 20 nov. 2020

Brinner du för det hållbara och klimatsmarta köket? Skulle du vilja lära dig mer om hur hur maten påverkar miljön, hur vi med medvetna val kan göra skillnad vid inköp, menyplanering och i den dagliga restaurangdriften? Vill du fördjupa dig i kunskapen om säsongsanpassad och lokalproducerad mat, miljökvalitetsmålen enligt Agenda 2030 och en hållbar utveckling inom Restaurangbranschen? Sist men inte minst; önskar du att det fanns en distansutbildning för detta?


Grattis - det är din lyckodag!


Ekologiskt, lokalproducerat, klimatsmart mat och hållbarhet har aldrig varit så intressant och populärt som idag - och det ökar hela tiden! Här hittar du en distansutbildning för Restaurangpersonal från TUC Yrkeshögskola. Hållbar och Klimatsmart Mat inom Restaurang är en gratis, CSN-berättigad utbildning på distans för Restaurang.

Hållbar och Klimatsmart Mat inom Restaurang 20 YH-poäng


Efterfrågan efter hållbarhet och klimatsmarta val av mat och måltider ökar stadigt idag. Vi ser avspeglingar av detta både som konsument och inom besöksnäringen.


Nu har du chansen att bygga på dina kunskaper och omvandla dem till handling i köket och på din arbetsplats. Öka din kompetens med restaurangutbildning och du ökar din efterfrågan på den framtida arbetsmarknaden inom Restaurangbranschen.


Här hittar du Distansutbildningar från TUC Yrkeshögskola i Tranås bla Hållbar och Klimatsmart Mat för Restaurang.

TUC Yrkeshögskola i Tranås har en Distansutbildning med inriktningen Klimatsmart Mat och en hållbar utveckling inom Restaurang- och Besöksnäringen.

 

Vi använder Affiliate-länkar bla från Adrecord. Det kostar inget extra att klicka på en Affiliate-länk (snarare tvärtom) men innebär att vi får en liten provision om du handlar något vi rekommenderar. En win-win-win som hjälper oss hålla siten igång med årliga planer som kostar tex. Och kaffe. Det går åt löjligt mycket kaffe. Vi älskar kaffe. Tack!

 

Dessa två näringar står idag för mycket av den klimatpåverkan vi i Sverige står för och därför är det idag extra viktigt att Restaurangpersonal och Matservicepersonal får fördjupade kunskaper i hur man aktivt kan påverka miljöpåverkan positivt och minska vårt ekologiska fotavtryck.


Gulliga Grisar och Hållbar, Klimatsmart Mat! Brinner du för kunskap, hållbarhet och klimatsmarta val är Distansutbildningen Hållbar och Klimatsmart Mat i Restaurang en kurs för dig.

Fakta om Distansutbildningen Hållbar och Klimatsmart Mat


Kursinnehåll:


· Vad är klimatsmart mat? Agenda 2030

· Konsumentprioriteringar och hållbarhet i måltidsverksamhet

· Klimatsmart mat utifrån Agenda 2030 och de nationella miljökvalitetsmålen

· Klimatsmarta livsmedel

· Livsmedelsverkets riktlinjer och råd

· Livsmedelskedjans miljöpåverkan

· Klimat- och hållbarhetsmedvetna val av råvaror

· Miljömärken på livsmedel samt certifiering av restaurang och storhushåll

· Hållbar utveckling vid menyplanering

· Säsongsanpassning, lokalproducerat

· Hållbarhet i måltidsverksamhet som exempelvis hållbar köksutrustning och hållbara material

· Hållbart emballage och hållbara transporter

· Köksekonomi ur klimatsmart och hållbar synpunkt

· Hållbar matavfallshantering – miljöbalken, avfallsförordning samt lokala avfallsföreskrifter

· Livsmedelssvinn och hur det kan minska


Distansutbildningen är på 20 YH-poäng och CSN-berättigad, deltid på distans med en uppstartsträff i Tranås, Jönköping eller Stockholm.


Startdatum: 2020-10-05

Sista ansökningsdag: 2020-08-30


Vi använder Affiliate-länkar bla från Adrecord. Det kostar inget extra att klicka på en Affiliate-länk (snarare tvärtom) men innebär att vi får en liten provision om du handlar något vi rekommenderar. En win-win-win som hjälper oss hålla siten igång med årliga planer som kostar tex. Och Ekologiskt kaffe. Det går åt löjligt mycket Ekologiskt kaffe. Vi älskar Ekologiskt kaffe. Tack!


Du hittar mer information om distansutbildningen här: https://www.studentum.se/skola/tuc/hallbar-och-klimatsmart-mat-i-restaurang-1402758


#hållbar #klimatsmart #hållbarochklimatsmart #klimatsmartmat #distansutbildning #restaurangpersonal #dethållbaraochklimatsmartaköket #hurmatenpåverkarmiljön #medvetnaval #menyplanering #restaurangdriften #fördjupadigikunskapen #säsongsanpassad #lokalproducerad #mat #hållbarhet #klimatsmartaval #måltider #konsument #besöksnäringen #kunskaper #köket #ökadinkompetens #restaurangutbildning #efterfrågan #restaurangbranschen #tucyrkeshögskola #tranås #jönköping #stockholm #hållbarutveckling #fördjupadekunskaper #påverkamiljöpåverkan #minskavårtekologiskafotavtryck #ekologiskafotavtryck #agenda2030 #vadärklimatsmartmat #miljöpåverkan #ekologiskt #säsongsanpassning #lokalproducerat

163 visningar0 kommentarer