top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Kämpa mot Corona och för Restaurangbranschen

Uppdaterat: 30 sep. 2021Nu måste vi gemensamt säga ifrån. Vi har alla samma mål; vi vill rädda företagen, säkra jobben, klara oss hela genom Pandemin och fortsatt ha ett starkt och hållbart samhälle efter.


Därför vill vi uppmana ALLA som känner att de vill försöka påverka vår Regering att skriva och berätta sin historia; Gör dig själv och andra en tjänst att dela dina upplevelser och känslor direkt till dom som faktiskt kan göra skillnad. Skriv mail direkt till Regeringens representanter, Tillväxtverket, Finans och Näringsdepartementet.På länken ovan når du registratorerna på olika departement. Skicka tex till finans och näringsdepartementet: finansdepartementet.registrator@regeringskansliet.se


Du kan också skicka direkt till berörd minister eller ledamot. Skicka då enligt mall förnamn.efternamn@riksdagen.se


Att du är besviken på dom; det vet dom redan, du behöver krasst berätta rakt av, hur mycket pengar finns på kontot, hur mycket eget kapital finns kvar i balansen, hur mycket naggas det på varje vecka/månad just nu. Berätta hur just din ansökan från Tillväxtverket har hanterats och vad det betyder för dig. Hur många du kan vara tvungen att friställa osv. Berätta personligt hur Regeringens restriktioner påverkat dig, din familj, dina anställda.


För att detta ska få MAXIMAL EFFEKT är det viktigt att vi har ett GEMENSAMT MEDDELANDE (se nedan) och att vi skickar det på samma tidpunkt. TIDPUNKTEN kan vara nu på söndag; det är Lucia då - och det är på ett sätt symboliskt för vi behöver alla "ljus i mörkret" från Regeringen nu mer än någonsin men det är viktigt att skicka innan MÅNDAG 14/12 klockan 10.00!


INTRODUKTIONEN PÅ DITT MEDDELANDE bör vara precis som förslaget ovan: BERÄTTA DIN HISTORIA.


ETT FÖRSLAG PÅ TEXT FÖR FÖRETAGARE/ KRÖGARE MM KAN VARA SOM FÖLJER:

Jag är en del av samhället. Som företagare/ entreprenör har jag haft xx anställda. Nu har jag endast xx kvar. Jag har med min verksamhet/ mina enheter omsatt xx miljoner SEK som har gynnat Sveriges statskassa.


DEN GEMENSAMMA TEXTEN VI HOPPAS ATT DU TAR MED OAVSETT VEM DU ÄR SOM TAR STÄLLNING (kopiera och klistra in efter ditt personliga meddelande):


//


Till Regeringen; ni väljer att gå ut med tydliga restriktioner men utan att tänka på hur det har påverkat och slagit mot näringslivet. Jag vill att Sverige ska fungera under Pandemin och efter.


Näringslivet behöver åter igen komma upp på fötterna.

Näringslivet behöver känna trygghet under Pandemins restriktioner.

Vi har ställt om och varit kreativa men det har tyvärr inte lett till förbättringar.


Stöden som kunde vara en räddning för företag och anställda dröjer alldeles för länge. Vi behöver stöd med omedelbar verkan. Vår situation är allvarlig och kommer att negativt påverka Sveriges ekonomi för en lång tid framöver om inget görs nu.


Vi står med en enad röst och vill att ni i Regeringen ska ta ställning för Näringslivet och anställda inom Besöksnäringen och de branscher som restriktioner och uppmaningar påverkar och drabbar direkt eller indirekt. En kedjereaktion har utlösts och fler kommer att drabbas. Vi vill ha ett fungerande samhälle och kräver att regeringen ska agera mot konsekvenserna som har och kommer att drabba olika branscher. Vi vill att även ni som Regering tar ett ansvar att försöka rädda de branscher som har drabbats med ekonomiska förluster.


Mvh/ Förnamn Efternamn, medborgare i Sverige


//


VI BEHÖVER GÖRA DETTA TILLSAMMANS!


Därför vill Restaurangbransch.se att du mailar så många i Regeringen som möjligt, maila Tillväxtverket, Finans och Näringsdepartementet.


Vi vill också ha med Visita - Svensk besöksnäring, Svenskt Näringsliv, Svensk Handel, Småföretagarnas Riksförbund med flera som redan kämpar med detta om viljan finns att göra detta TILLSAMMANS! Ni är välkomna!


DELA SÖNDER DET HÄR MEDDELANDET nu så att så många som möjligt får chansen att delta; på din Facebook-sida, på Facebook-grupper, med familj, kollegor, vänner.


Vi måste tillsammans sätta ner foten nu och kräva snabbare handläggning och agerande från Regeringen för att försöka rädda Restaurangbranschen, Besöksnäringen och andra Branschers överlevnad; för att säkra jobben, människors hälsa och en framtida fungerande samhällsekonomi.


ETT STORT TACK till alla som kämpar på och vägrar vika sig, och ett speciellt tack till Elisabet Erdinc och Michael Prising för skapande av kontakter och texter.


Allt gott,


279 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page