top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Kämpa mot Corona och för Restaurangbranschen

Uppdaterat: 30 sep. 2021Nu måste vi gemensamt säga ifrån. Vi har alla samma mål; vi vill rädda företagen, säkra jobben, klara oss hela genom Pandemin och fortsatt ha ett starkt och hållbart samhälle efter.


Därför vill vi uppmana ALLA som känner att de vill försöka påverka vår Regering att skriva och berätta sin historia; Gör dig själv och andra en tjänst att dela dina upplevelser och känslor direkt till dom som faktiskt kan göra skillnad. Skriv mail direkt till Regeringens representanter, Tillväxtverket, Finans och Näringsdepartementet.


https://www.regeringen.se/kontaktuppgifter/kontaktuppgifter-till-departementens-registratorer/


På länken ovan når du registratorerna på olika departement. Skicka tex till finans och näringsdepartementet: finansdepartementet.registrator@regeringskansliet.se


Du kan också skicka direkt till berörd minister eller ledamot. Skicka då enligt mall förnamn.efternamn@riksdagen.se


Att du är besviken på dom; det vet dom redan, du behöver krasst berätta rakt av, hur mycket pengar finns på kontot, hur mycket eget kapital finns kvar i balansen, hur mycket naggas det på varje vecka/månad just nu. Berätta hur just din ansökan från Tillväxtverket har hanterats och vad det betyder för dig. Hur många du kan vara tvungen att friställa osv. Berätta personligt hur Regeringens restriktioner påverkat dig, din familj, dina anställda.


För att detta ska få MAXIMAL EFFEKT är det viktigt att vi har ett GEMENSAMT MEDDELANDE (se nedan) och att vi skickar det på samma tidpunkt. TIDPUNKTEN kan vara nu på söndag; det är Lucia då - och det är på ett sätt symboliskt för vi behöver alla "ljus i mörkret" från Regeringen nu mer än någonsin men det är viktigt att skicka innan MÅNDAG 14/12 klockan 10.00!


INTRODUKTIONEN PÅ DITT MEDDELANDE bör vara precis som förslaget ovan: BERÄTTA DIN HISTORIA.


ETT FÖRSLAG PÅ TEXT FÖR FÖRETAGARE/ KRÖGARE MM KAN VARA SOM FÖLJER:

Jag är en del av samhället. Som företagare/ entreprenör har jag haft xx anställda. Nu har jag endast xx kvar. Jag har med min verksamhet/ mina enheter omsatt xx miljoner SEK som har gynnat Sveriges statskassa.


DEN GEMENSAMMA TEXTEN VI HOPPAS ATT DU TAR MED OAVSETT VEM DU ÄR SOM TAR STÄLLNING (kopiera och klistra in efter ditt personliga meddelande):


//


Till Regeringen; ni väljer att gå ut med tydliga restriktioner men utan att tänka på hur det har påverkat och slagit mot näringslivet. Jag vill att Sverige ska fungera under Pandemin och efter.


Näringslivet behöver åter igen komma upp på fötterna.

Näringslivet behöver känna trygghet under Pandemins restriktioner.