top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Mugwort BBQ Shack sätter Gråbo på kartan för köttälskare

I lilla Gråbo's industriområde under ett skärmtak ligger Mugwort BBQ Shack. Med stor envetenhet och ständig utveckling driver en fd undersköterska och en fd elektronikimportör en av Sveriges mest intressanta Barbeque-ställen.


Att inte ha vad Hilton beskrev som de tre viktigaste förutsättningarna för att nå framgång - "location, location, location" - kan avskräcka vem som helst. Restaurangbransch.se fick ett snack med Sanna och Johan; paret bakom Mugworts, som trots denna udda plats skördat framgångar både i SM och EM!Hej Sanna och Johan! Berätta när och varför ni startade Mugworts?


"När vi startade upp Mugwort; som för övrigt betyder Gråbo på engelska, så var det mest som en kul grej, där Johan tränade inför VM i Grill & BBQ. Då grillades och framförallt röktes obscena mängder kött och allt kött klarade vi inte av att äta upp själva. Så snabbt och gjort så annonserades det ut på Facebook och till altanen strömmade nyfikna grannar som fick ta del av alla möjliga tester.


På bara några veckor så insåg vi väl att det skulle kunna bli något och från Maj 2018 bestämde vi att Mugwort BBQ; som byggdes upp under ett skärmtak i ett industriområde här i Gråbo, skulle hålla öppet varje helg fram tills September.""Precis när resan började träffades Johan & Sanna, hon numera titulerad Mrs Mugwort och hon fick snabbt upp ögonen för Barbecue, älskar eld och rök och har axlat ansvaret som Huvud Pitmaster på Mugwort´s. Sanna jobbade som undersköterska på IVA och Johan jobbade med import av elektronik.""Eftersom Mugwort’s; som fortfarande var ett hobby projekt, växte och vi hade jobbat dubbelt på två jobb var med 100 timmars veckor i över ett år så tog vi beslutet i januari 2020 att säga upp oss från våra andra arbeten och satsa helhjärtat på Mugwort.


Under 2018 när vi tävlade tog vi EM guld i BBQ sås, silver i SM och flera andra medaljer och detta var vår språngbräda