top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Rädda jobben nu innan det är för sent...

Uppdaterat: 5 maj 2021

Hur går det egentligen med Regeringens "historiskt stora stödpaket" till utsatta företag och i förlängningen dess anställda? Vad är förklaringen på att det dröjer? Finansministern har meddelat att det är viktigt att vara noggrann då det är "skattebetalarnas pengar" det handlar om.


Restaurangbransch.se vill med detta blogginlägg och infografik belysa att det är samma "skattebetalare" som nu efterlyser hjälp från sina folkvalda för att klara sig hela igenom Pandemin.


Vill du ladda ner denna infografik i PDF så hittar du den här


Rädda jobben inom Besöksnäring och Restaurangbransch


Vi kan inte bara sitta tysta och se på när företag efter företag går i konkurs och deras anställda förlorar jobb och trygghet. Långt över 100 000 har redan blivit varslade, permitterade eller uppsagda under Pandemin - enbart i rubrikens branscher.


För att förstå hur situationen påverkar flera branscher så talar bilden "Dominoeffekten" nedan sitt tydliga språk. Varje del i denna bild har dessutom sin egen "Dominoeffekt".


Varje ny konkurs, varje ny arbetslös är ett stort misslyckande som i slutändan kommer att påverka dig oavsett om du finns med i bilden eller ej.Vad kan du göra för att påverka?


Skriv under namninsamlingen "Tillsammans mot Corona och för Sveriges Företag och anställda" som Restaurangbransch.se och några av dess medlemmar i vår Facebookgrupp var initiativtagare till.


Om du själv är påverkad av Regeringens långsamma hantering av stöd och vill engagera dina gäster, besökare och kunder att skriva under vår namninsamling så kan du ladda ner material här.