top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Sökmotoroptimering helt nischad för Restaurangbransch

Uppdaterat: 12 okt. 2023

Vad innebär det för ditt företag om din Restaurangs hemsida syns i lokala sökningar? Allt.


Sökmotoroptimering; eller SEO som det brukar förkortas efter engelskans "Search Engine Optimization", är en praxis som är en av grunderna i en digital marknadsföring. Det innebär att en SEO-expert gör din restaurangs hemsida sökbar, strukturerad och logisk för sökmotorer att förstå. Om sökmotorerna förstår din hemsida och visar relevant resultat i sökningar så ökar dina chanser att synas för potentiella middagsgäster och besökare.


Resultatet av en väl utförd SEO? Mer bokningar, fler gäster in genom ytterdörren och ett bättre resultat på sista raden.


Sökmotoroptimering är tyvärr oftast inget som en restaurangägare och krögare har spetskompetens inom. Vilket är förståeligt. Krögare ska vara bra på att driva krog! GastroMedia Group Sweden AB skapar SEO Strategier och en Digital Marknadsföring helt nischad för Restauranger och företag inom Restaurangbransch och Besöksnäring.

Två SEO tekniker som garanterat påverkar din restaurangs synlighet online


Få saker är så viktiga för att gäster ska hitta till din restaurang som lokal sökmotoroptimering. Här är två snabba insikter vad en Lokal SEO Strategi betyder för restauranger som din.


Ha överinseende med att det kommer dyka upp fler engelska uttryck här. Vi ska göra vårt bästa att förklara termerna; vad de innebär och varför de är viktiga för dig och ditt företag.


  • On-Page SEO: Genom att genomföra förbättringar i er hemsidas struktur och innehåll kommer det underlätta för sökmotorer - och potentiella gäster - att förstå vad er restaurang erbjuder. Åtgärderna innefattar bland annat att använda relevanta sökord och meta-taggar, ett engagerande innehåll, lockande sidtitlar och beskrivningar. Utan tvekan så är träffsäkra lokala söktermer speciellt viktiga här. Vidare är er hemsidas inläsningstid en avgörande faktor för användarupplevelsen vilket påverkar rankingen, precis som att hemsidan är optimerad och responsiv för mobiler då merparten av middagsgästerna idag söker efter restauranger och bokar bord på sina smartphones. Sist men inte minst finns det ytterligare åtgärder som Google prioriterar som rankningsfaktorer tex HTTPS-protokoll som är en säkerhetsaspekt, WCAG som är en tillgänglighetsaspekt och att hemsidan har strukturerad data sk Schema Markup som är en användarförbättrande aspekt.

  • Off-Page SEO: Den här delen av en SEO Strategi handlar i mångt och mycket om att bygga upp ryktet och trovärdigheten av ditt varumärke sk Brand Management. Det kan tex vara att få kvalitativa länkar till din hemsida från andra högt auktoriserade hemsidor vilket ökar den egna hemsidas auktoritet och trovärdighet. Vidare är ett aktivt deltagande i olika forum på Sociala Medier och branschrelaterade plattformar något som bygger upp auktoritet, länkar till din hemsida och kan göra dig till en expert inom din nisch. Slutligen skapar ett aktivt engagemang och närvaro i lokala kataloger och hemsidor som Google My Business och Google Maps både trafik och auktoritet samtidigt som det självklart gör det lättare för gäster att hitta din restaurang. I dessa forum är det otroligt viktigt att alltid svara på både positiv och negativ feedback och inte minst gästers recensioner. Positiva betyg och recensioner påverkar andra potentiella gäster i sina beslut var de ska äta samtidigt som en aktiv närvaro bygger förtroende och förbättrar dina möjligheter att locka fler gäster till din restaurang.


Med Lokal Sökmotoroptimering och Lokal SEO Strategi ökar din synlighet online, fler potentiella gäster hittar din restaurang, vilket kommer att generera ett bättre resultat på sista raden.

Helt naturligt är SEO Strategier något som restaurangägare varken har tid för eller; i de flesta fall, kunskap om att utföra. Du ska självklart fokusera på det som du är bäst på; att driva ditt företag framgångsrikt och leverera en helhetsupplevelse av mat och dryck av högsta kvalitet som sticker ut i mängden!


Förhoppningsvis arbetar du redan idag med en marknadsföringsbyrå eller konsult som kan de här sakerna. Behöver du hjälp med att stärka ditt varumärke, öka synligheten och närvaron online så vill vi ändå presentera vad GastroMedia Group Sweden AB och konceptet Restaurang SEO kan göra för dig och ditt företag.


 


Restaurang SEO skapar resultat för dig!

Valet vi gjort att vara 100% nischade mot Restaurangbransch och Besöksnäring med våra SEO-tjänster och Digitala Marknadsföringsstrategier kändes mer än självklart. Grundaren av företaget har över 35 års erfarenhet inom dessa branscher.


Vi förstår därför de utmaningar du har som restaurangägare men också vad som fungerar och varför när det kommer till varumärkesbyggnad och synlighet online.


För dig som krögare och företagare innebär det besparingar både i tid och pengar när du ska investera i en marknadsföring som effektivt och träffsäkert hittar din målgrupp. 

Sökmotoroptimering Made Simple!


Med en digital marknadsförare som förstår dig som restaurangägare; och vad som fungerar i restaurangbranschen, finns det många fördelar för dig.


En av fördelarna är att du inte behöver tillbringa timmar med att få dina uppsatta mål med marknadsföringen förklarade och uppfyllda utan istället tryggt kan koncentrera dig på att ge en service och unik helhetsupplevelse av mat och dryck till den växande skaran av gäster som hittar dig i lokala sökningar. En andra är vår skräddarsydda prissättning som passar alla typer av budgetar för digital marknadsföring. Vi vill uppmana dig att jämföra våra offerter med andra SEO konsulter och digitala marknadsförare!


På GastroMedia Group Sweden är vi inte särskilt intresserade av att glänsa med flashiga SEO-termer och akronymer. Vi prioriterar andra saker. Som tydlighet och resultat. Men faktum kvarstår och det är att i din marknadsföringsmix är en Digital Strategi med en dedikerad sökmotoroptimering en viktig del som inte ska uteslutas.


Låt oss berätta varför.


Kontakta oss idag för ett möte; på plats, mobilt eller digitalt, för att få en gratis genomgång av er restaurangs digitala närvaro och offert på våra tjänster helt utan förpliktelser.


För att läsa mer om hur Lokal sökmotoroptimering fungerar besök RestaurangSEO.se.


Hoppas vi hörs snart!


Fredrik Goldhahn, Grundare och CEO

GastroMedia Group Sweden AB/ Restaurangbransch.se


 

Restaurang SEO och GastroMedia Group Sweden AB


Lanseringsdatum: 2023-08-01


 69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page