top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Silver till Kocklandslaget i Luxemburg på Culinary World CupEfter månader av träning och förberedelser i Framtidens Kök tog det Svenska Kocklandslaget igår silver i Culinary World Cup, även kallat VM i matlagning 2022 i Luxemburg. En fantastisk insats som ännu en gång visar på Sveriges höga gastronomiska nivå och rykte.


Kocklandslaget gick in med en stark start där de redan i första tävlingsgrenen Varmkök (Nation Restaurant: Hot Kitchen) nådde guldplacering med sin 3-rätters meny. Denna gren åtföljdes sedan av tävlingsmomentet Chef’s Table där laget presenterade en avsmakningsmeny med fokus på svenska, lokala smaker och tekniker. Lagets tema för denna gren var ”Embrace”; ett sätt att hylla och lyfta det nära och fina samarbete de har med producenter, leverantörer och partners men även inom laget.


Under tävlingens prisceremoni som ägde rum i torsdags presenterades de slutgiltiga resultaten och Sverige belönades med en ärofylld silvermedalj. Guldet kneps av Schweiz och Norge fick brons. Det Svenska Juniorkocklandslaget kammade hem en fjärde plats.


"- Vi är såklart besvikna att vi inte riktigt nådde hela vägen fram, siktet har varit inställt på att försvara vårt guld sen vi började träna ihop som lag. Vi hade tyvärr inte marginalerna på vår sida och det var en riktigt tight strid i toppen där Schweiz bjöd på tufft motstånd. Vi är dock väldigt tacksamma för det otroliga stöd vi upplevt från fans och familj både här på plats och hemifrån, otroligt mäktigt och något jag aldrig kommer att glömma" berättar Jens Ericsson, General Manager Kocklandslagen.


"- Alla fantastiska aktörer runt omkring oss har verkligen varit en otroligt viktig del av vår resa. Det var detta vi ville lyfta med vårt tema Embrace, och även om det inte blev guld är jag grymt stolt över lagets prestationer under detta VM. Nu blickar vi framåt och laddar inför OS 2024!" berättar Marie Skogström, Coach för Kocklandslaget.

89 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page