top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Skånska Drycker på gästspel med dryckesprovningar på Spritmuseum

Uppdaterat: 11 okt. 2021Under Skånska Dryckers gästspel 20 oktober på Spritmuseum i Stockholm hålls provningar av dryckesexperter som Alf Tumble, Hanna Tunberg, Nadja Karlsson och Carina Olofsson Gavelin. Detta skånska gästspel ger en unik chans att smaka på en brett urval av drycker från Sveriges sydligaste region. Idag finns minst 100 dryckesproducenter Skåne som levererar kvalitetsprodukter och bredden är unik. Vinodlingen har stor framgång, ciderproduktionen har just börjat bubbla på allvar, fler och fler bränner destillat av hög kvalitet och det alkoholfria utbudet växer stadigt med must och kombucha i täten.

Onsdagen 20 oktober finns ett stort antal av dem samlade på Spritmuseum. Då finns också chansen att njuta en skånsk lunch i Spritmuseets matsal. Missa inte heller den specialkomponerade middagen i Spritmuseets restaurang.

SKÅNSKA DRYCKESPROVNINGAR Skånska destillat med Alf Tumble onsdag 20 oktober, kl 18.00 I Skåne finns en lång tradition av att bränna sprit på sädesslag – idag använder man också lokala råvaror som vindruvor och äpple för att producera nya, innovativa destillat. Provningen leds av dryckeskännaren och journalisten Alf Tumble. 5 destillat. Fri entré till museets utställningar. Provningen tar ca 60 minuter. Boka här Trendigast i glaset – skånsk cider med Hanna Tunberg onsdag 20 oktober, kl 14.00 Många ser cider som en blaskig alkoläsk att dricka i brist på annat, men äkta cider är en dryck mer sofistikerad än så. Följ med på en spännande ciderprovning ledd av Hanna Tunberg från Svenska Ciderfrämjandet. Här är chansen att upptäcka riktigt hantverkscider från äppelregionen Skåne. Fri entré till museets utställningar. Provningen tar ca 60 minuter. Boka här Viner från Skåne med Najda Karlsson och Carina Olofsson Gavelin onsdag 20 oktober, kl 16.00 Möt Sveriges i särklass största vinregion – Skåne. Svensk vinproduktion växter sig stark och mest av allt växer de skånska odlingarna och vinerierna. Sverige är sedan 1999 ett erkänt vinland inom EU och våra vinproducenter vinner idag löpande medaljer i internationella vintävlingar Sommeliererna Carina Olofsson Gavelin från Skånska Drycker och Nadja Karlsson från Spritmuseum leder provningen där du möter Skånes terroir. Carina är specialist på svenska viner och håller vinresor och föreläsningar i framför allt Skåne. Nadja Karlsson är ett känt ansikte på Spritmuseum och har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck. Fri entré till museets utställningar, som utställningen om svenskt vin. Provningen tar ca 60 minuter. Boka här Spritmuseum tar in begränsat antal gäster per provning, bordsplacerar alla, och håller oss till alla regler som gäller för publika evenemang.


 

Representerar du ett företag som har Restaurangbransch eller Besöksnäring som samarbetspartner?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.

Comments


bottom of page