ideer.jpg

Rädda jobben 2021

Vi har skrivit öppna brev, vi har efterfrågat dialog och suttit i tankesmedjor för att hitta vägar att nå fram till de som har det yttersta ansvaret över den rådande situationen.


Regeringen har svarat med tystnad.

Därför föddes idén om en aktion där alla vi som efterfrågat detta faktiskt kan skapa en "dialog" med Regeringen.

Hashtaggen #räddajobben2021 är vår megafon. Istället för att 1000 röster ska försöka få uppmärksamhet på var sitt håll så kan vi samla alla röster under #räddajobben2021 och låta Regering och Media höra talas om den.  

Vi hoppas verkligen att det inte blir en envägs-kommunikation för vi vill fortfarande ha svar, stöd där det behövs omedelbart för att rädda jobben och ett ageranden från Regeringen så att vi tillsammans kan plana ut smittkurvan och samtidigt ta oss igenom den här krisen med ett fortsatt starkt samhälle efter Pandemin.

 

Det handlar om jobben och ditt liv

Regeringen har nu i ett år lagt restriktion efter restriktion, uppmaningar, lagar och förbud på Restaurangbransch, Besöksnäring och andra branscher i Sverige. Regeringen har lovat stöd - stöd som inte kommit fram i tid till många av de företag och anställda som drabbats i spåren av Regeringens Corona-strategi.

En våg av konkurser, arbetslöshet, psykisk ohälsa och en hotande kris rent samhällsekonomiskt är ett faktum.

Mer än 421 000 människor är idag arbetslösa i Sverige - det är den högsta siffran på 23 år.

rädda_jobben_2021.png
 
DOMINO.jpg
 

Material att ladda ner

Vi har tagit fram några PDF'er och Flyers så att du kan engagera dina gäster, besökare och kunder att stötta namninsamlingen "Tillsammans mot Corona och för Sveriges Företag och anställda"

Scanna QR-koden med din mobilkamera för att klicka dig vidare direkt till namninsamlingen. 

QR-KOD.png
 

Restaurangbransch.se

Material: PDF'er, Infografik och bilder att ladda ner

Skattebetalarnas pengar

PDF/ Infografik

Stöd till utsatta företag och anställda dröjer då "det är skattebetalarnas pengar" enligt Regeringen. Man kan anta att Regeringen vet om att företag och anställda är skattebetalare de också så vilka skattebetalare menar de egentligen?

På vilka grunder av fakta

Fakta borde ligga till grund för hur Regeringens strategi för att plana ut kurvan ser ut. Vi väntar fortfarande på dessa fakta medan vi gör allt för att minska smittspridningen av Corona.

PDF/ bild

Rädda jobben

PDF/ Bild

Vi har den högsta arbetslösheten i Sverige på 23 år. Regeringen måste betala ut stöd till drabbade företag för att rädda jobben omedelbart.

 

Namninsamlingen "Tillsammans mot Corona och för Sveriges Företag och anställda"

Material: PDF'er, Flyers och bilder att ladda ner

Flyer för Restaurangbransch

Passar alla typer av Restauranger, caféer, lunchkrogar, mm. Ge den till gästen i notan, ha den vid kassan. Engagera dina gäster att hjälpa din verksamhet och Sveriges Restaurangbransch.

PDF

Flyer Neutral

PDF

Att skriva på vår namninsamling stöttar inte bara Restaurangbransch och Besöksnäring utan i högsta grad våra samverkande och drabbade Synergibranscher! Ladda ner denna Flyer om du vill vara med att påverka. Vi kämpar tillsammans med din hjälp!

QR-kod

Bild/ PDF

QR-koden skapades till oss av Purspot. Du kan scanna den med din mobilkamera och klicka dig vidare direkt till namninsamlingen "Tillsammans mot Corona och för Sveriges Företag och anställda".

Dominoeffekten

Bild/ PDF

Hur drabbar en sjunkande bransch bland många sina samverkande branscher? Vi påverkas alla av lagar, restriktioner och uppmaningar och har egna Dominoeffekt-bilder att berätta. Digitaliserad av Peter Iwers efter en skiss av Åsa Edman. Tillsammans är vi starkare! Skriv på, dela till alla.

Tillsammans - lång version

PDF

Namninsamlingens petitionstext i sin helhet.

Tillsammans - kort version

PDF

En förkortad version av namninsamlingens petitionstext med QR-kod och Dominoeffekten

 
restaurangbranschen.jpg