#räddajobben2021

Lyssna på Anders Tegnell, Stadsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten och Regeringens främste expert:

”Vi kan koppla väldigt få fall i Sverige till restaurangbesök så det är ingen risk, inget riskområde eller risklokal - som det har varit i många andra länder”


Bra. Äntligen. Nu ska vi göra våra röster hörda!

Detta var i alla fall droppen som fick bägaren att rinna över för många av oss som har Restaurangbransch och Besöksnäring som arbetsplats eller som driver företag inom nyss nämnda branscher.

Nu har du chansen att göra din röst hörd under #räddajobben2021

 

Det handlar om jobben och ditt liv

Regeringen har nu i ett år lagt restriktion efter restriktion, uppmaningar, lagar och förbud på Restaurangbransch, Besöksnäring och andra branscher i Sverige. Regeringen har lovat stöd - stöd som inte kommit fram i tid till många av de företag och anställda som drabbats i spåren av Regeringens Corona-strategi.

En våg av konkurser, arbetslöshet, psykisk ohälsa och en hotande kris rent samhällsekonomiskt är ett faktum.

Mer än 421 000 människor är idag arbetslösa i Sverige - det är den högsta siffran på 23 år.

 
ideer.jpg

Varför vi behöver göra den här aktionen

Vi har skrivit öppna brev, vi har efterfrågat dialog och suttit i tankesmedjor för att hitta vägar att nå fram till de som har det yttersta ansvaret över den rådande situationen.


Regeringen har svarat med tystnad.

Därför föddes idén om en aktion där alla vi som efterfrågat detta faktiskt kan skapa en "dialog" med Regeringen.

Hashtaggen #räddajobben2021 är vår megafon. Istället för att 1000 röster ska försöka få uppmärksamhet på var sitt håll så kan vi samla alla röster under #räddajobben2021 och låta Regering och Media höra talas om den.  

Vi hoppas verkligen att det inte blir en envägs-kommunikation för vi vill fortfarande ha svar, stöd där det behövs omedelbart för att rädda jobben och ett ageranden från Regeringen så att vi tillsammans kan plana ut smittokurvan och samtidigt ta oss igenom den här krisen med ett fortsatt starkt samhälle efter Pandemin.

 

Så här gör du för att din röst ska bli hörd!

Ordet är fritt. Tänk att det här är din Speaker's Corner i micro-format där du kan ställa en fråga, berätta kort för Regeringen vad du upplevt under den här Pandemin, hur din situation ser ut idag, hur du tycker stödpaket eller handläggning fungerat, vad du har behövt offra, vad du önskar att de gör framåt för att ta några exempel.


Det är din röst och ditt meddelande till Regeringen. Berätta personligt och lägg mer än gärna till några hårda fakta för att ge mer tyngd åt din röst. 


Posta ett inlägg på Facebook, gör en video (se tips nedan) eller inlägg på Instagram etc. Det viktiga är att tagga med #räddajobben2021 så att vi hittar dit och kan dela det vidare så fler kan höra och läsa ditt meddelande!


Till Regering och Media kommer vi frekvent skicka meddelanden för att påminna om vår hashtag tills de vill starta en dialog.

Tips att tänka om du vill spela in en video!

 • Du kan filma på mobilen Se bara till att ha mobilen helt stilla och tala tydligt. Försök att vara saklig och hålla god ton. Motsatsen biter nämligen inte på politiker.​

 • OBS! Håll videon kort och konkret
  Vi vill nämligen att den ska få plats i ett Instagram-inlägg så att vi kan göra en repost på din fråga eller meddelande. Kan du hålla ditt meddelande runt 20 sek är det perfekt och max 30 sek. Så tänk one-liners; korta frågor eller kraftfulla meddelanden. Om du har mycket att säga så lägg upp videon på Facebook.

 • Glöm inte tagga din video med #räddajobben2021
  Den unika hashtaggen är för att vi ska kunna hitta din video,din fråga, din röst och ha möjlighet att dela den vidare. Fyll på med fler hashtags som du vet kommer att sprider brett!

 • Posta din video på Instagram eller Facebook
  Korta videos postas med fördel på Instagram, längre på Facebook. Glöm inte att dela din video vidare. Tillsammans kan vi göra våra röster virala.

 

En aktion som inte bara är för oss i Restaurangbransch och Besöksnäring

Regeringens Corona-strategi, restriktioner, uppmaningar och lagar drabbar inte bara de två branscherna i rubriken.

Oavsett vilken bransch du tillhör, oavsett vilken position eller situation du är i, oavsett hur din egen Dominoeffekt-bild ser ut så kommer Regeringens långsamma agerande och uteblivna stöd till företag och anställda att drabba oss alla till slut om inget görs nu, så ta chansen att försöka påverka.

Ställ de obekväma frågorna, berätta din historia, ge din syn på situationen och skicka ditt personliga meddelande till Regeringen. Vi kommer se till att Regering och Media känner till #räddajobben2021 - det kan vi lova.

Tillsammans kan vi nu göra våra unika röster hörda!

Tack för ditt engagemang.

Restaurangbransch.se

 
DOMINO.jpg
 
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter

©2020 by Restaurangbransch.se