top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

FemAle och Bearded Rabbit Brewery gör ny öl tillsammans Åttonde Mars

Föreningen FemAle Social Beer Drinking och Bearded Rabbit Brewery i Göteborg gör en efterlängtad samarbets-comeback den 8:e mars på Internationella Kvinnodagen. Det är föreningens tredje öl med Bearded Rabbit Brewery och efter en oförutsägbar paus under Pandemin 2021 är man nu tillbaka starkare än någonsin.


Deltagare från FemAle under dagans bryggning på Bearded Rabbit Brewery


Om Föreningen FemAle Social Beer Drinking


Det började med att Elin Carlsson (sittande till höger på bilden ovan) samlade en grupp ölintresserade kvinnor 2014. Gruppen växte fort och blev snart en förening som idag har ca 80 medlemmar. Föreningen FemAle ordnar evenemang kring öl, bryggeribesök och även egna bryggningar.Det har blivit en tradition att göra den egna bryggningen just på Internationella Kvinnodagen. Första ölen blev FemAle IPA 2019, 2020 kom ölen Åttonde Mars; som är en syrlig Berliner Weisse smaksatt med basilika och lime. 2021 bestämde föreningen att göra en paus pga pandemin men med Åttonde Mars kvar på Systembolaget och nu i år röstade föreningen fram att komma tillbaka med full kraft och göra en Imperial Pastry Stout kallad Åttonde Mars - Is there Stout on Mars? Inspirationen till smakprofilen hämtades från chokladgodisen Mars!


Fem olika sorters malt i mäskningen blir Is there Stout on Mars?

Ph och Brix-mätningar och en liten "hint" om färgen vid överföringen till tank


Om allt går enligt planerna kommer den nya FemAle-ölen kunna avnjutas under GBG Beer Week på Bearded Rabbit Brewery; förhoppningsvis en release på plats i bryggeriet eller på planerat Bearded Rabbit Brewery event under veckan, men med all säkerhet under Öl och Whiskymässan den 8-9:e april på Svenska Mässan i Göteborg.


Beernews var också på plats och skrev om samarbetet här!


Följ gärna FemAle Social Beer Drinking på