top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Nu kan du ansöka till 100% Cirkulärt 2022

Uppdaterat: 1 dec. 2022


Nu öppnar White Guide för ansökningar till 100% Cirkulärt 2022 för att öka takten på hål utveckling i Sveriges restaurangnäring. Restauranger, barer, bagerier och caféer i hela landet är välkomna att nominera idéer som kan ställa om verksamheten till cirkulär ekonomi. De vinnande förslagen premieras med innovationsstöd av experter under sex månader.


100% Cirkulärt är ett framtidsinriktat hållbarhetspris och innovationsprogram som under sex månader uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt från idé till verklighet. Lärdomarna från projekten följs upp och sprids i syfte att inspirera fler restauranger till nytänkande och omställning till den cirkulära ekonomin.


"- Restauranger står liksom hela matsystemet inför flera kriser samtidigt. Dessvärre finns inte tid att ta tag i dem en i taget, alla måste handskas med samtidigt. I restaurangbranschen finns kreativa idéer som kan bidra till att göra hela matsystemet mer hållbart och cirkulärt. Vi vill stötta och sprida de idéerna" säger Per Styregård, juryns ordförande.


Alla inom restaurang, bar, bageri och café i hela Sverige är välkomna att ansöka. Idéer tas emot i tre kategorier; Innovation, Helhetsgrepp samt Gästupplevelse.


Kriterier för att få priset är att idén:

… bidrar till att resurser tas tillvara på ett bättre sätt.

… kan växa i storlek.

… kan bli lönsam.

… gör konkret nytta som går att mäta.

… har potential att spridas och på så sätt påverka fler restauranger och andra delar av matsystemet.


Nomineringsperioden pågår mellan den 18 juni och 1 oktober. Idéer och förslag skickas direkt till circular@whiteguide.com. I november utser juryn de tre vinnande bidragen och förmedlar innovationsstöd för genomförande under våren 2023.


Juryn består av nytänkande kockar och initierade hållbarhetsexperter med gedigna kunskaper inom cirkulär ekonomi och gastronomi.

Per Styregård – juryns ordförande, skribent på White Guide, DI Weekend och ICON.

Jessica Engelbrecht – kommunikationschef Stockholm Gas.

Viktoria Roos – ledare för öppen innovation på Electrolux Professional.

Ulrika Brydling – kock och hållbarhetsexpert.

Sofia B Olsson – Restaurang Vrå, utsedd till Årets Hållbara Innovatör 2018.

Johan Gottberg – Årets hållbara kock 2014, grundare av Restauranglabbet, K-märkt samt konsult inom hållbarhet.

Ingela Wickman Bois – rådgivare strategi cirkulär affärsutveckling och innovation, Exeter Executive Business School och Ellen MacArthur Foundation.

Jens Thulin, nötköttsbonde på Vismarlövsgården och medgrundare av digitala marknadsplatsen Mylla Mat.

Anna Henning Moberg, ansvarig för projektutveckling vid Torsåker gård, Axfoundation.


Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt instiftades 2016 av White Guide på initiativ av Stockholm Gas. Priset utvecklas vidare till ett framtidsinriktat innovationsprogram i samarbete med Electrolux Professional, The Absolut Company och representanter från forskning och akademi som RISE, Restaurangakademien, Axfoundation, Good Food Capital och Generation Waste.


För mer information, kontakta:

Per Styregård, juryns ordförande 100% Cirkulärt, per@whiteguide.com

Jessica Engelbrecht, Stockholm Gas, jessica.engelbrecht@stockholmgas.se

Jennie Walther, Electrolux Professional, jennie.walther@electroluxprofessional.com


Läs mer:


 

Affiliatelänk till Årstiderna från Adrecord

92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page