top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Restaurangbranschen och initiativet Vaccine Forward

På fredagen genomförde en mängd välkända kockar, krögare och konditorer ett gemensamt initiativ. Syftet är att uppmärksamma vikten av att hela världens befolkning får tillgång till vaccin och samla in pengar till svenska Vaccine Forward, som arbetar för att donera vaccin till länder som inte har råd att vaccinera sin befolkning. Bland kockarna och krögarna ser vi namn som Erik Videgård, Jennie Walldén, Siri Barje, PG Nilsson och Daniel Roos. Även Niklas Ekstedt, Tareq Taylor och Mat-Tina stöttar initiativet.


I fredags den 29 oktober släpptes en film där ett flertal av Sveriges främsta krögare och konditorer deltar. I filmen förklarar kockarna varför det är så viktigt att hela världen får tillgång till vaccin och tittaren uppmanas att skänka vaccinationer till världens fattigaste länder. På cirka 150 restauranger i Sverige kommer affischer sättas upp och menykort delas ut till restauranggästerna. Insamlingsorganisationen Vaccine Forward står bakom initiativet tillsammans med branschorganisationen för besöksnäringen Visita. "– Här i Sverige har 83 procent av befolkningen fått minst en vaccination mot covid-19, medan samma siffra i världens fattigaste länder bara är 3 procent. Det här initiativet är ett sätt att väcka uppmärksamhet och få flera att vara med och skänka pengar. Ingen är säker förrän alla är säkra" säger Elisabeth Thand Ringqvist, initiativtagare och medgrundare till Vaccine Forward. Filmen syftar till att uppmärksamma att långtifrån alla i världen har tillgång till vaccin och betona vikten av att hjälpa dem att få det. Genom att samla in pengar till vaccin för de som inte har råd, så minskar risken för att viruset muterar, sprids vidare och orsakar en ny pandemi. Flertalet välkända kockar som Jennie Walldén, Daniel Roos, Sandra Mastio, Erik Videgård, PG Nilsson, Fredrik Eriksson, Siri Barje, Johan Jureskog och Malin Söderström deltar. Även Niklas Ekstedt, Mat-Tina, Tareq Taylor och Carl Jan Granqvist stöttar initiativet i sina sociala medier.


"– För oss är det inget mindre än en självklarhet, eller rent av vårt ansvar, att vara delaktiga i kampanjen. Och jag vill uppmana alla andra krögare att göra detsamma. Om vi ska få njuta av ett öppet samhälle och levande krogliv behöver alla vaccineras, så att inte mutationer kan utvecklas och komma till Sverige" säger PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier där bland annat Sturehof och Riche ingår. Vaccine Forward är en ideell organisation som hittills har samlat in över 16 miljoner kronor via GAVI (Globala Vaccinalliansen), för att öka vaccinationsgraden i världens fattigaste länder. Vaccin Forward är nominerad av Dagens Industri till Årets Samhällsförändrare och har etablerat samarbeten med Kry, Doktor24, Coop och fått donationer ifrån alltifrån Sparbanken Sörmland, Länsförsäkringar, Verdane, Quantum, Rasmussengruppen, Wallenius Lines och Zendesk. Vaccine Forward är medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. För mer information, vänligen kontakta:

Elisabeth Thand Ringqvist, grundare Vaccine Forward, T: 0703 - 55 20 32 @: elisabeth@vaccineforward.org

 


2 miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin befolkning, inte ens sin sjukvårdspersonal. Det saknas 17 miljarder kronor för att vaccinera dem globalt. Vaccin Forward är en insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI). Vaccine Forward är medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Grundare av initiativet är Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel och entreprenör.


 

Representerar du ett företag som har Restaurangbransch eller Besöksnäring som samarbetspartner?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.

398 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page