top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Sveriges Nöjesparker söker personal sommaren 2022

Nu har Parks and Resorts inlett den årliga rekryteringen av nya medarbetare inför sommarens säsong på Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Drygt 3 400 personer behöver anställas och det finns ett särskilt stort behov av nya medarbetare till restauranger och matkiosker. Tjänsterna går att söka redan nu på www.magisksommar.se


Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. 3 400 medarbetare behöver totalt anställas i parkerna, där man bland annat söker karusellförare, tekniker, sockervaddssnurrare, djurvårdare, badvärdar, kockar, serveringspersonal, djurvisningsvärdar, lokalvårdare, teatervärdar, ekonomer, spelvärdar, receptionister och spöken."– Just nu pågår förberedelserna för fullt med att göra våra parker redo inför premiärerna och det är därför med stor glädje som vi nu också inleder rekryteringen av 3 400 nya medarbetare! Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och tekniker. Som vanligt fokuserar vi på en bred mångfald bland våra medarbetare och man behöver oftast inte h vare sig utbildning eller erfarenhet tidigare, då vi utbildar all vår personal i både service, värdskap och funktion i vår egen Parks and Resorts Academy" säger Ida Troive, HR-chef på Parks and Resorts.


Alla tjänster finns nu att söka på www.magisksommar.se Rekrytering och utbildning kommer att genomföras enligt rådande restriktioner och rekommendationer. Alla parker är förberedda på att öppna på ett omsorgsfullt sätt enligt rådande föreskrifter och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Fakta om Parks and Resorts rekrytering 2022

Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur eller annat. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare.


GRÖNA LUND Antal medarbetare som ska anställas: 1500

I år finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, bland annat kockar, serveringspersonal, bartenders, souschefer och hovmästare.

KOLMÅRDEN Antal medarbetare som ska anställas: 850

I år finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, visningsvärdar till djurverksamheten, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.


SKARA SOMMARLAND Antal medarbetare som ska anställas: 500

I år finns ett särskilt behov av attraktionsvärdar som kör och hanterar olika karuseller, berg- och dalbanor och vattenattraktioner.

FURUVIK Antal medarbetare som ska anställas: 550

I år finns ett särskilt behov av kockar samt attraktionstekniker.

 

Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Destination Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

198 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page