top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

"Tillsammans ur krisen" i kampen mot effekterna av Covid-19

Uppdaterat: 1 dec. 2022


Starka röster om krispaket och hur Covid-19 påverkar Restaurangbranschen


"Tillsammans ur krisen" är ett initiativ och rörelse i spåren av Covid-19 skapat av kända krögarprofiler.


Rörelsen har tagit fram ett utarbetat underlag med förslag med åtgärdspunkter till Regering för att rädda restaurangbranschen, rädda jobben i branschen och säkra de branschrelaterade företagen som indirekt drabbas av en Restaurangbransch i fritt fall.


En namninsamling har skapats och i skrivande stund har 3483 namnunderskrifter samlats in.


På Facebook-grupper som Restaurangbransch.se var intresset för att skriva under förvånande svalt; trots de 12.5K medlemmarna från Restaurangnäring, Krögare, Branschmänniskor från Restaurang, Besöksnäring, Måltidsservice och kringliggande branscher som ändå finns i gruppen.


Vi kunde hoppfullt se att namninsamlingen tog ett rejält skutt uppåt när en medlem hittade namninsamlingen och postade inlägget.


Vi kunde se att det ökade antalet namnunderskrifter avsevärt men det var förvånande dålig uppslutning - speciellt med 13 delningar.


Med "tusentals krögare i ryggen" och "tusentals krögare, café- och restaurangkedjor över hela landet" som initiativtagarna för "Öppet eller Stängt?" ändå har (?) borde det rimligtvis vara fler underskrifter.


Någonting känns ändå fel. Om det är för komplicerade förslag i åtgärdspaketet som "Tillsammans ur krisen" presenterar eller bara ett bristande engagemang från branschen låter vi vara upp till er att avgöra.


Och kanske var det en dålig uppslutning på olika håll kring förslagen som fick initiativtagarna att samla de olika grupperingar som uppkommit i Corona-krisen och dess spår under den nya rörelsen "Tillsammans ur krisen"?


Tyvärr, känns det som att de inte lyckats boosta antalet namnunderskrifter.


Vill du veta mer om rörelsen "Tillsammans ur krisen"?Du hittar även "Tillsammans ur krisen" på Facebook: @tillsammansurkrisen, LinkedIn: @tillsammansurkrisen och Instagram: @tillsammansurkrisen

Du kan också kontakta initiativtagarna här:

Tareq Taylor, initiativtagare och talesperson        

Danyel Couet, initiativtagare och talesperson                              


299 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page