top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Branschnyheter vecka 37

Uppdaterat: 30 sep. 2021

Några utvalda Branschrelaterade nyheter från Restaurangbransch och Besöksnäring vecka 37.Susanne och Mats från Vikentomater vinner tävlingen Årets klimatbonde. Vikentomater sprider matglädje och kunskap om klimatsmart produktion. Resurseffektivitet är genomgående i allt de gör. I juryn ingick Johan Kuylenstierna, Paul Svensson, Jenny Jewert och Helena Allard. Priset delas ut för tredje gången av Svenskt Sigill Klimatcertifierad i samarbete med ÅRETS BONDE.


I söndags arrangerade Destination Läckö-Kinnekulle för tredje året i rad en deltävling till SM i utomhusmatlagning i Husaby på Kinnekulle. Tre lag gjorde upp om en plats till finalen i SM i utomhusmatlagning som går av stapeln i Skövde i maj 2022. Två vänner från Vänersborg, en far och dotter från Lidköping och två kollegor från Karlsborg. En härlig blandning av deltagande lag.


Jenny Roshage-Theander, restaurangchef på Näsby Slott har tilldelats Karin Franssons Mentorpris 2021 under morgonens prisutdelning på Restaurangakademien i Stockholm. År 2012 instiftade Årets Kock detta pris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete och ledarskap bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.På fredag är det dags för årets skörd på vingårdsdestinationen The Winery Hotel. Druvorna plockas på hotellets vingård i Toscana och framställs till det ekologiska vinet Winery Red. För vissa innebär det här början på ett drygt år av djupdykning i vinmakeri och att bli Winemaker for a Year. "Vi har blivit som en vinfamilj där intresset för hantverket bakom flaskan svetsat oss samman."Liseberg Grand Curiosa Hotel i Göteborg, som är en del av Lisebergs expansionsplaner med upplevelsehotell och vattenpark, har fått sina dörrar levererade från SSC.Via Mackmyra kan Dugges Bryggeri nu erbjuda sina gäster på Pils två olika sorters whisky. Airy Oak och Fiery Oak. Båda är orökta, men har lite olika smaktoner. Airy är lite mer lättsam med toner av äpple, päron, vanilj och citrus medan Fiery är mer pepprig och kryddig. Whiskyn börjar säljas den 16 september och kommer bara erbjudas på deras taproom i Göteborg.


Ny portal skapar affärsmöjligheter för ekologiska producenter Organic Sweden lanserar “Eko-Portalen” – en digital plattform som främjar försäljningen och exporten av ekologisk KRAV-märkt mat och dryck. Portalen fungerar som en digital mässa där ekologiska producenter och inköpare kan knyta kontakt.


 

Har du något att berätta om Sveriges Restaurangbransch, gastronomi, turism eller Besöksnäring?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.


22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page