top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Branschnyheter vecka 39

Uppdaterat: 30 sep. 2021

Några utvalda Branschrelaterade nyheter från Restaurangbransch och Besöksnäring vecka 39.Teerenpeli Hiiden Hirvi – finsk whiskymystik och en väldigt stökig älg Teerenpeli Distillery släpper den andra whiskyn i sin trilogi med romfatslagrad single malt whisky på Systembolaget den 19/11 2021. Här fortsätter man på spåret med finsk mytologi och djur ifrån Kalevalasagan. Endast 600 flaskor har tagit sig över havet till Sverige. Teerenpeli Hiiden Hivrvi Single Malt Whisky är en generöst fruktig whisky med toner av arrak och solmogna tropiska frukter och kryddig lakrits.Skånemejerier lanserar den skånska grillosten Pannoumi Med en unik metod utvecklad av företagets ostmästare har Skånemejerier skapat en grillost med överlägsen smak och konsistens. Pannoumi Stek & Grillost tillverkas på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad och av mjölkråvara från gårdar i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus.


La Girafe firar ett år med topprekrytering och nypremiär – Pontus Frithiofs kvarterskrog på Kungsholmen Det har gått ett år sedan Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts kvarterskrog La Girafe öppnade och tog emot de första gästerna. Inför nypremiären har La Girafe fått sällskap av en namnkunnig köksmästare, Niclas Ryhnell, som tillsammans med Pontus har skapat en ny smakfull meny samt söndagsmiddag för hela familjen.


Hawaii möter Mexico i livlig atmosfär när Sturegallerian får en ny mötesplats Gänget bakom Sturebaren by Poké Burger öppnar nytt med Señor Bob, en smakrik kärlekshistoria mellan Hawaii och Mexiko. Det blir en ny mötesplats för lunch, middag och dryck i en varm och livlig miljö med bästa läge mitt i Sturegallerian.


Värmland och Karlstads Besöksnäringsdagar 2021

Den 2-3 december är det dags för Värmland och Karlstads besöksnäringsdagar 2021. Två dagar med temat Attraktiva platser med människan i centrum som fylls med inspirerande gästföreläsare, innovativa exempel från besöksnäringsbranschen och trender för framtiden.Estlands hotellnäring storsatsar efter pandemin Efter en längre tids restriktioner och en svår period har Estlands hotellnäring äntligen börjat se en ljusning. Nu satsar landets hotell och restauranger för att åter välkomna ressugna svenskar.


 

Har du något att berätta om Sveriges Restaurangbransch, gastronomi, turism eller Besöksnäring?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page