top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Branschnyheter vecka 42

Några utvalda Branschrelaterade nyheter från Restaurangbransch och Besöksnäring vecka 42.Carotte expanderar till Malmö Carotte, det snabbast växande företaget inom soft facitlity services, expanderar till Malmö och täcker därmed större delen av Sverige med dess innovativa produkter & tjänster. Svensk Turism välkomnar regeringens strategi för hållbar turism och växande besöksnäring. Strategin är viktig för besöksnäringens utveckling, för att den ska realiserar är det avgörande att konkreta handlingsplaner skyndsamt arbetas fram och att resurser kopplas till det fortsatta arbetet.Visit Sweden välkomnar regeringens nationella turismstrategi för hållbar turism och besöksnäring, som publicerats idag. ”Nu blir det möjligt att ena krafterna för hållbar framdrift för den svenska turistbranschen”.
Svensk Turism välkomnar regeringens strategi för hållbar turism och växande besöksnäring. Strategin är viktig för besöksnäringens utveckling, för att den ska realiserar är det avgörande att konkreta handlingsplaner skyndsamt arbetas fram och att resurser kopplas till det fortsatta arbetet.Påbörjad återhämtning av besöksnäringen i destinationen Förra veckan släppte SCB gästnattstatistiken till och med augusti 2021 och vi kan se en viss tendens av återhämtning från det mycket kritiska läget under pandemin. Den totala beläggningen på hotell, stugbyar och vandrarhem har ökat med 20% i hela destinationen sedan 2020 men ligger fortfarande en bit under nivåerna 2019 pga en mycket tuff inledning på året.Att arbeta cirkulärt är framtidens lösning på hotellens lönsamhetsutmaning Genom att låta hotellen välja och betala endast för den service som faktiskt används vill Suusify skapa framtidens hotellallians. Det är ett cirkulärt tänkande där man delar på resurser som hotellet kanske bara behöver som punktinsatser.All time high för sommarturismen längs Sydkusten När Tillväxtverket publicerade inkvarteringsstatistiken för hela landet kunde Trelleborg glädja sig åt ett riktigt styrkebesked. Destinationen noterar totalt 82 728 kommersiella gästnätter för juni, juli och augusti, vilket är all time high. Det innebär att man nu, trots den pandemirelaterade svaga starten på året, siktar mot att på helårsbasis passera 2019 års notering om 116.000 gästnätter.Satsning på Dalarna som fiskedestination Det finns en efterfrågan på kvalitativa fiskeprodukter, både nationellt och internationellt, där målgruppen är mycket villig att betala för sitt specialintresse. Här har Dalarna stora möjligheter att ta position och möta efterfrågan med sina många olika fiskevatten, fiskarter och aktörer som erbjuder guidade fiskeupplevelser – året om.
Återhämtningen hos storköksleverantörerna i BFS hämmas nu av brist på både material och arbetskraft. Bristen på komponenter, material och råvaror leder i sin tur till leveransförseningar, längre ledtider, försenade byggprojekt och i värsta fall uteblivna affärer. Nu rapporteras också om kraftiga kostnadsökningar på material och komponenter.
Med stöd från ländernas regeringar har Greater Copenhagen, Köpenhamns Kommun, Malmö Stad, Dansk Erhverv och Arbetsförmedlingen tillsammans bestämt sig för att lösa detta problem genom att skapa en jobbmässa i Malmö den 27 oktober. Här ska 15 stora danska företag matchas med 600 arbetssökande från Sydsverige. Det är akut arbetskraftsbrist i Danmark. Särskilt service-, hotell och restaurang- samt lager och logistikbranscherna är hårt drabbade.

 

Representerar du ett företag som har Restaurangbransch eller Besöksnäring som samarbetspartner?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.

Comentarios


bottom of page