top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

Branschnyheter vecka 45

Några utvalda Branschrelaterade nyheter från Restaurangbransch och Besöksnäring vecka 45.Sorundahallarnas grönsaksavfall del i cirkulär fiskodling Genom att samla aktörer från hela livsmedelskedjan med fiskodlare, fodertillverkare, livsmedelsgrossister, restauranger och dagligvaruhandel, har Axfoundation och SLU tillsammans med bland andra Axfood, Sorundahallarna, Urban Deli och Älvdalslax bevisat att det går att odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk i stor skala.Den 11 november lanseras en kostnadsfri digital värdskapsutbildning för lokal handel och besöksnäring i Eskilstuna. Bakom utbildningen, vars syfte är ökad service och värdskap, står Destination Eskilstuna AB och föreningen Position Eskilstuna.Foderbordet i Töreboda vann KRAVs hållbarhetspris Restaurang Foderbordet, på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda, har utsetts till vinnare av KRAVs pris Årets hållbara offentliga restaurang 2021. Priset delas ut av KRAV i samarbete med White Guide Junior, en guide som lyfter fram det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Hela skolan är KRAV-certifierad sedan 22 år tillbaka.Sara Johansson blir ny vd för Blå huset Sara Johansson blir ny vd på koncernen Blå huset i Umeå. Inom Blå huset ryms flera välkända och prisbelönta verksamheter inom besöksnäringen, bland annat Gotthards krog, Stora hotellet, U&Me Hotel, P5, Sävargården och Kulturbageriet. Sara Johansson kommer närmast från tjänsten som regionchef för Elite Hotels region norr.Svenska Mässan och Stockholmsmässan i globalt branschinitiativ för klimatet på COP26 Under klimattoppmötet COP26 i Glasgow lanserar idag den globala evenemangsindustrin initiativet “Net Zero Carbon Events Pledge”, där undertecknade aktörer i branschen åtar sig att samarbeta kring metoder, mätbarhet och rapportering för att nå målet i Parisavtalet samt uppnå nettonollutsläpp senast år 2050. Sveriges två största mäss- och mötesarrangörer Stockholmsmässan och Svenska Mässan


Restaurangkedjan Pinchos fortsätter expandera internationellt - öppnar i Porsgrunn, Norge Restaurangkedjan Pinchos kommer i början av 2022 att öppna ytterligare en restaurang i Norge under varumärket Pincho Nation. Pincho Nation Porsgrunn blir den första franchiseägda enheten i Norge och restaurangkedjan har höga expansionsmål för de nordiska marknaderna kommande tre år.Suusify hjälper hotell att skapa bättre lönsamhet, gästupplevelse och lojalitet Suusify tittar på hotellet multidimensionellt. Vilka är utmaningarna? Hur ser affären ut? Vilka resurser har man och hur kan man utnyttja det man har? Suusify fokuserar på att tillsammans med ledningen hitta det som går att förändra och lägga energin där och hitta lösningar genom ett förtroendefullt samarbete.

 

Representerar du ett företag som har Restaurangbransch eller Besöksnäring som samarbetspartner?


Tipsa oss på kontakt@restaurangbransch.se så är chansen stor att vi tar med det i våra Branschnyheter eller vill skriva om det.

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page