top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Branschnyheter vecka 45

Några utvalda Branschrelaterade nyheter från Restaurangbransch och Besöksnäring vecka 45.



Sorundahallarnas grönsaksavfall del i cirkulär fiskodling Genom att samla aktörer från hela livsmedelskedjan med fiskodlare, fodertillverkare, livsmedelsgrossister, restauranger och dagligvaruhandel, har Axfoundation och SLU tillsammans med bland andra Axfood, Sorundahallarna, Urban Deli och Älvdalslax bevisat att det går att odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk i stor skala.


Eskilstuna lanserar digital utbildning för att stärka lokal handel och besöksnäring


Den 11 november lanseras en kostnadsfri digital värdskapsutbildning för lokal handel och besöksnäring i Eskilstuna. Bakom utbildningen, vars syfte är ökad service och värdskap, står Destination Eskilstuna AB och föreningen Position Eskilstuna.



Foderbordet i Töreboda vann KRAVs hållbarhetspris Restaurang Foderbordet, på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda, har utsetts till vinnare av KRAVs pris Årets hållbara offentliga restaurang 2021. Priset delas ut av KRAV i samarbete med White Guide Junior, en guide som lyfter fram det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Hela skolan är KRAV-certifierad sedan 22 år tillbaka.