top of page
Prenumerera på Restaurangbransch.se's Nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar!

  • Skribentens bildRestaurangbransch.se

Krogen som inte finns: ett projekt kantat av succé och framgång under en Pandemi

Uppdaterat: 20 nov. 2022

Ibland "springer man på" människor som är entreprenörer ut i fingerspetsarna med ett grymt driv, positiv inställning och entusiasm, och det är alltid både imponerande och inspirerande.


Under ett online-seminarie med Tillväxtverket på temat "Turismens Utveckling under Pandemin" bidrog en Davide med intressant innehåll när han berättade om sitt och frun Sandra's projekt: krogensomintefinns - en restaurang trots namnet - som startade hösten 2019 och som mot alla odds; får man väl ändå säga med tanke på omständigheterna, utvecklades och blev fyra restauranger mitt under en Pandemi!


Alldeles för fantastiskt för att inte skriva om, så här är en intervju med Sandra och Davide; krögare på krogensomintefinns!Hej Davide och Sandra! När och varför startade ni Krogen som inte finns?


"Krogen blev på riktigt hösten 2019. Tanken var att vara lite som månskenskrögare och ha riktiga jobb och jobba med krogen som extra grej. Tanken var ju att vi skulle varva ner. Hela idén med krogen kom till när vi letade lokal att gifta oss i. Vi hittade ingen som riktigt passade och lite snåla blev vi. Så en dag när vi stod i ladan kom tanken att bygga ett hus i ladan och ha festen där. Bröllopsfesten blev magisk och någonstans under kvällen dök namnet krogensomintefinns upp. Resten är historia som man brukar säga!"Hur ser er egen bakgrund, er historia och resa med Krogen som inte finns ut?


"Vi har jobbat hela våra liv i restaurangbranschen; många timmar i denna fantastiska bransch, både som anställda och krögare. Innan vi öppnade krogen som inte finns har Davide haft krogarna Stora Örebro, Lilla Örebro och Gamla Örebro. Det blev 10 år som krögare i Örebro innan landet lockade. Sandra har Sommelierutbildning, har även drivit massagestudio och varit servitris på Davides krogar. Krogensomintefinns har blivit så mycket större än vad vi trodde att det skulle bli. Tanken var att vi inte skulle ha anställda och ha öppet när vi kände för det. Nu har vi 4 enheter, dock små. Vi har krogrensomintefinns i Närkesberg: även kallat Moderskeppet, krogensomintefinns på klubben; vilket är restaurangen på Askersunds Golfklubb, vår Food Truck och sist Gatuköket i Hallsberg. Nu sitter vi i tankarna att kanske skala ner igen och bli små. Vi bygger vår verksamhet på vår närvaro, och då är det svårt med 4 enheter."